Disclaimer


aku hanya insan biasa, and im not a dietitian, so far atkins suits me,..i lost 6kgs in 42days,..riceless days but tahap metabolisma setiap org tidak sama,..Atkins best for me but it doesnt mean it best for you. But its nice that ATKINS provides some guidance. bg akak diet adalah ubah tabiat makan dan gaya hidup, anda buat, anda dapat!!! blog ini adalah catatan pengalaman peribadi sahaja

I CLICK, U CLICKS, CLICKS, TQ TQ. MUCHO GRACIAS!!!

Followers

DISCLAIMER ;

this is my personal journal and food diary , how i keep my track, a journey to lose weight, to get my ideal weight, BMI, my own passion and experience with . whatever you do, please consult your doctor first. atkins suits me but it doesnt mean it work for u.follow my diet is at your own risk.

Saturday, April 10, 2010

Oh! Alucid


Posted by Picasa

Alucid Suspension adalah sediaan anti-asid & anti flatulen.
Indikasi:
Melegakan gastrik, asid berlebihan, flatulen serta pedih ulu hati.
1 or 2 sudu teh dambil di antara waktu makan dan sebelum tidur atau seperti yg disarankan oleh pakar perubatan.

Inilah rupanya anti asid,..tadi pi beli kt farmasi Vitacare, and tanya pharmacist tu,,anti asid tu mcm ENO ker,.., " she explain,,,ENO tu jenis biasa jer tuk perut sebu,,,tapi kalau gastrik better amik anti asid, ade liquid or pills,..tapi better liquid,..cepat serap."

GASVISCON yg iklan kt tv tu, one of the anti acid gak...tapi aku beli yg ni jer Alucid,..rm8 sahaja,..and antiacid nii tak perlu amik hari2,..bila perlu sahaja. tau jerlaa kaan kalau perut masuk angin kan...
(rasa ALUCID ni pun mcm ubat yg doktor kasi aritu,..berangin)...terlewat makan sudah,..tadi aku lunch lewat jam kul3...pastu amik beehun sup pulakk, aku cepat2 pi cari antiacid takut sakitt.....huhu! jgn kantoi sudahh...

2 comments:

  1. akk,sy silap calculation la sal mihunnye carbs,act,tinggi gile aw..

    t sy kire balik...

    ReplyDelete
  2. huhu,tau,..akak TERRRRlanggar pantang,,dalam dilema,,nk mkn sup daging or beehun sup,..huhu,,saja2 cari pasal ;-D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...