Disclaimer


aku hanya insan biasa, and im not a dietitian, so far atkins suits me,..i lost 6kgs in 42days,..riceless days but tahap metabolisma setiap org tidak sama,..Atkins best for me but it doesnt mean it best for you. But its nice that ATKINS provides some guidance. bg akak diet adalah ubah tabiat makan dan gaya hidup, anda buat, anda dapat!!! blog ini adalah catatan pengalaman peribadi sahaja

I CLICK, U CLICKS, CLICKS, TQ TQ. MUCHO GRACIAS!!!

Followers

DISCLAIMER ;

this is my personal journal and food diary , how i keep my track, a journey to lose weight, to get my ideal weight, BMI, my own passion and experience with . whatever you do, please consult your doctor first. atkins suits me but it doesnt mean it work for u.follow my diet is at your own risk.

Thursday, November 10, 2016

SAYA JUAL SERUNDING KG LAUT

Salam semua....hi uols...

macam mana diet uols....dah berjaya kurus ke ;)

ni Myoliza nak bagitau...nak tumpang iklan kejap kat blog yang lama bersawang ni...

Myoliza ada jual Serunding Asli dari Kg Laut,Kelantan

ada yang berminat tak,..boleh contact or ws 0139039883

visit: FB Fanpage : Serunding Eshop

FB link : https://www.facebook.com/myolizaeshop

Saturday, June 4, 2016

MENGHARAP....JENG! JENG! JENG!

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,kepada semua pelayar blog Myoliza..
Morning uols...sedang buat apa tu...;)

tajuk kat atas macam suspen jer kan....mengharap apa tu Myoliza??

adalah...insyaallah dimakbulkanNYA doa.

menghitung hari.

hari ni sudah telat 6hari.

Ya Allah.Kami mohon yang terbaik dariMu.

Marhaban Ya Ramadhan. Ramadhan Ya Kareem.

insyallah segala usaha dan ikhtiar akan dikongsi.

Sharing is caring!

ORANG GEMUK....SUSAH NAK PREGNANT KE....?

yelaa...kenapa selepas berkahwin samaada lelaki atau perempuan akan senang naik badan?
berat naik secara mendadak. macam diberi serbuk penaik kan! hehehe

pada yang berat badan maintain jer...alhamdulillah.diberi kesihatan dan sistem metabolik yang stabil,..walaupun makan banyak pun tiada kesan.badan mereka bertindak balas normal.

tapi pada yang senasib macam Myoliza ni..redho jer laaa. [redho ke]...hahhaha
padahal ilmu nak kurus penuh didada.kikikiki .

Atkins is the Best. andalah apa yang anda makan. ;0

siapa setuju...angkat tangan.!!!

Sudah lama Myoliza tidak menulis.

Hari ni ,sabtu 04/06/2016. Myoliza tergerak hati untuk menulis dan berkongsi catatan di sini.perjalanan seorang isteri berkerjaya...dan impian menjadi seorang IBU....semoga dimakbulkan doa oleh Allah Yang Maha Pemberi rezeki.Amin

Pejam celik sudah 4 tahun Myoliza berkahwin dan masih belum ada rezeki menimang cahaya mata.

Betul ke orang gemuk susah nak mengandung?

Teori, Fakta atau Auta !

Logikal thinking ,yes.

Tapi. Rezeki.Ajal.Maut itu rahsia Allah. dah tertulis di Lul Mahfuz.

Kun Fayakun. Jika Allah kata Jadi. Maka JADILAH!!!!!

Tapi rezeki itu milik Allah. Kita hanya mampu berikhtiar dan berdoa.
Jangan malu untuk berdoa!

Ya Allah . Aku ingin mengandung Ya Allah.
suburkan rahimku Ya Allah.
Ya Allah.kurniakan kami anak yang soleh Ya Allah
yang dapat mendoakan kami bila kami sudah tiada
sebagai waris keturunan kami Ya Allah
dan penyambung waris umat Nabi Muhammad.
Amin ya rabbalalamin.


semoga bermanafaat.

myoliza 04062016.
851am

Saturday, April 12, 2014

Gemuk Selepas Kahwin....?

Kenapa Perempuan selalu gemuk selepas kawin?
huhuhu...time kawin berat 60kg
selepas 1 tahun 6bulan,kawin oliza gained weight
hahahaha berat sekarang 75kg. huwaaaa ;( :::;;;;;;;;;

susahnya nak kurus,...???
alasan kann...huhuhu

p/s.Doktor cakap kalau nak pregnant kena turunkan berat badan.



"myoliza yg dulu bukan myoliza yang sekarang'

Saturday, April 27, 2013

Selamat Bercuti.com ~ Ho Chi Minh 20-24 April 2013

lama bercuti diet,....akak dah membesar bagai JOHAN...

best kan bercuti....apa pun boleh...kih! kih! kih...

apa pun,..Kita lah apa yang kita MAKAN. ..huhuhuhu...

The New Life has just begun...me before and after marriage....haisshhh...sooo GEMUKs.!

sila abaikan saja kegemukan akak ye,...enjoy the picture,..ooo PErgilaaah Melancong..;)







Saturday, January 26, 2013

Dah lama...

wah dah lama myoliza tak jengok blog,...dah bersawang...
hrmm,..badan pun dah makin bulat....sejak kawin ni,...
mana tak nya hari2 masak makan malam...
semua makan,..pantang jumpa,..
hahaha,....

KITA LAH APA YANG KITA MAKAN KAN....


p/s.en suami kata apa salahnya kalau gemuk,..hrmm,..mmg tak der salah,,tapi baju2 time slim dah x muat,..DIET OH DIET....oh! diet...,? (am planning for pregnacy..huhu)

Monday, July 23, 2012

Oh! Kita lah Apa yang Kita Makan!

myoliza main futsal at sport 7 ~ 11 july 2012

12 feb2009 vs 21 july 2012

dengan ATKINS segalanya mungkin!
walau dah lama tak strict atkins,..tapi sifir makan masih dijaga.
insyaallah,anda takkan GEMUK seperti anda yang dulu.
kalau naik pun sikit je,..yang penting kita tau apa yang kita makan.
makanan apa yg bagi kita gemuk kan.
so,..no harm trying!!!
ANDA BUAT ANDA KURUS!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...