Disclaimer


aku hanya insan biasa, and im not a dietitian, so far atkins suits me,..i lost 6kgs in 42days,..riceless days but tahap metabolisma setiap org tidak sama,..Atkins best for me but it doesnt mean it best for you. But its nice that ATKINS provides some guidance. bg akak diet adalah ubah tabiat makan dan gaya hidup, anda buat, anda dapat!!! blog ini adalah catatan pengalaman peribadi sahaja

I CLICK, U CLICKS, CLICKS, TQ TQ. MUCHO GRACIAS!!!

Followers

DISCLAIMER ;

this is my personal journal and food diary , how i keep my track, a journey to lose weight, to get my ideal weight, BMI, my own passion and experience with . whatever you do, please consult your doctor first. atkins suits me but it doesnt mean it work for u.follow my diet is at your own risk.

Monday, June 20, 2011

Oh! Long break from Atkins...

ohh,..dah lama tak beratkins...
dari bulan may lagi,..akak tak beratkins...
last week cuti-cutian ke bukit tinggi, padang indonesia.
hari2 dihidang nasi padang,...huhu
but alhamdullillah,..berat tak naik,...
turun ade laa,...55kg,.maintain. ;D
dengan pemakanan yg betul. dengan atkins, berat takkan naik.
insyaallah.
KITALAH APA YANG KITA MAKAN
KUANTITI ,PORTION SIZE DOES MATTER.


di beranda Pasir Panjang Hotel,Lake Maninjau

 myoliza jadi patung cendana ;D

15 comments:

  1. salam akak,
    g bercuti ye, patut r sunyi je x update blog..wahh best nye berat dh maintain...

    ReplyDelete
  2. wah best nye..'
    akak nk tnye kalau makan paru n hati carb tinggi tak?

    ReplyDelete
  3. aida,
    pada akak ok jer,..carbs dlm lauk-pauk (sumber protein, x besar sgt effect nya, compare carbs dlm makanan berkanji, spt nasi/mee/beehon.
    as long as you mkn per serving as food list suggestion. =D

    ReplyDelete
  4. yg membezakan kan carbs, tu depends pada cara masakan.

    ReplyDelete
  5. KITALAH APA YANG KITA MAKAN
    KUANTITI ,PORTION SIZE DOES MATTER.

    KITALAH<---betul ke ayat ni?

    hehehe, semangat2!

    ReplyDelete
  6. atkin menubah hidup anda,hehe

    ReplyDelete
  7. faz,..you are what you eat!!!

    KITA,..semangat KEKITAAN TUU,..HEHE,

    faz,kalau nak badan gemuk macam periuk,makanlah nasi seperiuk....hahaha, klau nk badan sekerempeng,makan laa biskut kering.

    KITA LAH APA YG KITA MAKAN.

    ReplyDelete
  8. heheh..tq kak moy sbb jawab soklan saya..saya buat atkin around 2 week (induction last hari ini)
    berat turun seronok kongsi sampai sepupu pun teruja nk buat bila saya kurus huhuhh..jasamu dikenang :D

    ReplyDelete
  9. aida,
    no harm trying kan,..anda buat anda dapat.
    dgn atkins,...semua org boleh kurus.kenapa x percaya...=D

    panggil akak,..k.liza,jer.

    thanks.

    ReplyDelete
  10. yup...kak liza nk tanye knp berat badan saya tk turun tp saiz badan saya susut adakah ni kerana atkin?

    pastu nk tanye sbb ada mmber fb ni tanye leh makan yogurt low leh tak? Dia keliru saya kata kalau benda low kalori ni slalu carb tinggi n benda tu manis nt ketosis tk proses kalau nk proses amik masa 2hari...

    ReplyDelete
  11. utk yg kategori obes,..atkins lah diet yg paling mudah utk kurus,..SBB ORG GEMUK NI MASALAH DGN INSULIN RESISTANT, SO, SOLUTION NYA,,KENA MAKAN LOW CARBS.

    AIDA, FYI, CARBS = SUGAR.

    ReplyDelete
  12. aida,..leh baca kt sini,semua pasal ATKINS, how it works,...

    ReplyDelete
  13. http://rahsiaaku-myoliza.blogspot.com/2010/11/please-read-this-atkins-diet-free.html

    ReplyDelete
  14. Salam, kak Ani nk tanya berapa lama masa yg diambil utk liza dapatkan berat idea yang skg ni (55kg)

    ReplyDelete
  15. salam kak ani,..saya start diet last yr on 07/03/09,..selama 115hari saya capai berat BMI,..tanpa nasi and atkins,..dh setahun saya maintain.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...