Disclaimer


aku hanya insan biasa, and im not a dietitian, so far atkins suits me,..i lost 6kgs in 42days,..riceless days but tahap metabolisma setiap org tidak sama,..Atkins best for me but it doesnt mean it best for you. But its nice that ATKINS provides some guidance. bg akak diet adalah ubah tabiat makan dan gaya hidup, anda buat, anda dapat!!! blog ini adalah catatan pengalaman peribadi sahaja

I CLICK, U CLICKS, CLICKS, TQ TQ. MUCHO GRACIAS!!!

Followers

DISCLAIMER ;

this is my personal journal and food diary , how i keep my track, a journey to lose weight, to get my ideal weight, BMI, my own passion and experience with . whatever you do, please consult your doctor first. atkins suits me but it doesnt mean it work for u.follow my diet is at your own risk.

Monday, June 21, 2010

Oh! Puasa dan Atkins -

hari ni myoliza start ganti puasa day 1
ermmm hari ni dah 8 Rejab 1431H
lepas bulan Rejab , bulan Syaaban dan bulan Ramadhan
ooo 2 bln lagi dh nak ramdhan balik
hehe,..suka ganti posa last minute
posa sunat bulan Rejab pun bagus, banyak berkahNYA.
tapi tu laa kita kn wat yg wajib pun lambat2...ni pulak yg sunat,..huhu (myoliza laa tuu)

so cam mana,..atkins ngan posa yerr...
time posa metabolisma kita jd slow
sbb tak makan,..and kemungkinan berat pun x turun
huhu,,betul , SUPERDZUL pun cakap mcm tuu

dulu2,,konsep diet kita,..bila x makan,..berat akan turun kan,...
NO NO NO....salah sama sekali
sebab tu semua diet tekankan,..NEVER SKIP YOUR MEALS
and eat your breakfast.

so tadi,..terjaga sahur kul 4pg
bgn minum air kosong 500ml
ngantuk lelap sekejap sambil rebus telor
hehe,..sib baik x meletop periuk akakk,huhu
minum lg 500ml air kosong
and then sahur 2jibik telor rebus,..
hajat dihati nk masak,..menu lunch wat sahur,..
ngantukk laaa,..pagi2 x lalu nk makan ;D

ok,..selamat berposa Rejab and ganti posa semua...

9 comments:

  1. wah tahan ek sahur 2 bj telur je..huhu.

    ReplyDelete
  2. diyana,
    hehe,..nnt kita tgk cam ner sampai ke petang,..huhu

    selalunyer klau posa pun amik kurma 3biji and air suam jerr,..;D

    ReplyDelete
  3. kak myoliza selamat ganti posa.. ain dah abes dah 7 days.. lepas nie continue ngan posa sunat lak.. sama2 laa kita ye..

    ReplyDelete
  4. akak..saya plan nak posa sunat bln rejab kak..~
    dgn harapan berat akan trun gak la..hehee..ntah la..hri nie bru start..harap2 diberi kekuatan tuk hbskn bln rejab :)

    smlmt berpuasa..~

    ReplyDelete
  5. huhu apa pon u mmg dah berjaya beb..

    sama la kot..sy pon start posa arini..rasa nya boleh turun tapi kena minum air bnyk..terutama waktu berbuka..dan bukan minum air sejuk..minum air suam..

    Semoga ada keberkatan dalam berpuasa.

    ReplyDelete
  6. akak,
    minggu lepas cik puasa.
    berat tak turun langsung.
    air bergelen2 cik minum.
    mungkin metabolisme merajuk ar.

    kasi habis ganti pose ek

    ReplyDelete
  7. yup, berat mungkin tak turun,..sbb metabolisma akan jd slow bila kurang makan,..and perut masuk mode lapar,..setakat tengahari nii,,,akak tak rasa lapar, wlau sahur 2jibik telor,,telor kn byk khasiat dan tenaga,..klau org nak bersalin pun digalakkan amik telor ayam sblm masuk labour room,,kasi POWER dan tenaga ;D

    **sunat makan kurma, x der, lum beli, ;D

    ReplyDelete
  8. JT,
    selamat berpuasa, sama2 mencari berkahNYA.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...