Disclaimer


aku hanya insan biasa, and im not a dietitian, so far atkins suits me,..i lost 6kgs in 42days,..riceless days but tahap metabolisma setiap org tidak sama,..Atkins best for me but it doesnt mean it best for you. But its nice that ATKINS provides some guidance. bg akak diet adalah ubah tabiat makan dan gaya hidup, anda buat, anda dapat!!! blog ini adalah catatan pengalaman peribadi sahaja

I CLICK, U CLICKS, CLICKS, TQ TQ. MUCHO GRACIAS!!!

Followers

DISCLAIMER ;

this is my personal journal and food diary , how i keep my track, a journey to lose weight, to get my ideal weight, BMI, my own passion and experience with . whatever you do, please consult your doctor first. atkins suits me but it doesnt mean it work for u.follow my diet is at your own risk.

Thursday, June 17, 2010

Oh! my Lunch & Dinner

bekfast,masak sendiri
lunch kt kedai,
dinner masak, sendiri sebelum kul8, better lg awal kul7
makan 3x sehari
never skip meal
and jgn biarkan perut masuk mode lapar ,yerrr
sblum mkn minum air 1/2 liter or 1liter pun boleh
better 30minit b4 meal
minum air byk2 will help digestion
SUPERDZUL SUGGEST 16GELAS SEHARI
K.RAHIMAH SUGGEST 10GELAS SEHARI
sy pulak x kira brp liter sy minum sehari ;D
bgn tido,sblm masuk toilet 250ml,
sblum kuar umah p keje 250ml
sblm bekfast 1mug 250ml kot
sblm lunch 250ml
sblm dinner 250ml
selalu nyer kt opis tumbler 500ml tu 3-4x topup
apapun minum air byk tetap zero carbs ;D
bagus dan senang utk proses pembuangan toksin

dinner,sup sayur kobis n udang

dinner,sup bunga kobis


lunch,kerabu taugeh+paru+telor+kacang buncis


dinner,salad ikan+avocado


dinner,sup kobis & telor


dinner,taugeh n cencaru


dinner,terung sambal and cencaru


dinner,kembung n sayur bayam


lunch at mumy stall,dnau kota
sayur bayam+kerabu jantung+kacang goreng+ikan pari asam pedas


kerisi and kobis stir fry

selar and kobis n b.kobis stir fry 


OBESITI SIFAR UNTUK SEMUA.

13 comments:

  1. lapar perut tgk menu akak nih

    ReplyDelete
  2. hehe, cik, jgn biar perut kita masuk mode lapar, yer ;D

    ReplyDelete
  3. salam my oliza..camner dgn berat(mcm timbang kati ler pulak) ha..ha..sory lah yer..kak T rasa U all berdua mesti bnyk penurunan kan.. kak rasa kak dh sampai tahap jarum perimbang tu dh tk nak bergerak..sedihlah..hu..hu..hu tp yg syok nyer kurang tang inces kot..kak rasa sebab akak puasa (dh lima hari) minum confirm dh kurang dr 4 liter itu pn malam kak minum jg ..udahlah tu akak tk buat apa2 aktiviti yg agak lasak ..cuma turun dn naik tangga hingga tkt 5 jer....btw kak akan terus berusaha hingga sampai ke "GOL" ..harap2 raya nie kak dpt pingat..he..he..he tk sabar rasanye nk rasa mcm sifu kita kan..doakan akak yer..

    ReplyDelete
  4. kak ct,

    yup, ade laa perubahan kan,,yg penting jaga pemakanan,,pasti berjaya,..so far jarum penimbang tunjuk angka 56,,,;D

    tapi semua baju dah gelobos,..kain pulak dh kena pin,..huhu

    ReplyDelete
  5. fuyoo..waduh..CONGRATE !! dik ..kak nie bilalah nk sampai ke situ..maklumlah akak naik keretapi.. org lama lah katakan .. kurang energy tp kak tk akan putus asa selagi berkudrat akak tk akan giveup..nk pecahkan angka "6" nie susah betui..lah nie akak br 60.5

    ReplyDelete
  6. ok laa tu kak ct,..sy pun slow gak,..start 7/3 smapai skrg baru 56kg,tu ikut mesin timbang saya,..;D,..klau kt jj mesti lain lakk,..sblm berat sy 66kg

    ReplyDelete
  7. nie kak ct nk tanya sikit..masa puasatu berat badan U turun tak..akak cam tu je...oh yer kak nk tanya sikitlah tang badan pinggang n muka semua dh nampak menurun cuma tang ponggong n peha tu lambt sangat..ada suggestion dr myoliza tk kalau ada cth2 senaman yg khusus utk peha n seterusnya ponggong... btw thanks yer..

    ReplyDelete
  8. hehe,..kak ct, sy lum ganti posa laii,..huhu
    insyallah senin ni nk ganti posa.

    dzul kata, time posa berat turun akan slow sbb kita x mkn,..so dia suggest meal lunch tu, amik time sahur,..and minum air byk.

    turun berat akan slow, sbb atkins,low carb x leh biar perut masuk mode lapar.huhu

    btw, akak,,sy pun dok cari petua nk perut leper and muka slim gak,..hehe

    atau, mmg sy ni jenis kulit tebal, muka temban.huhu

    nnt saya wat testimoni posa lak, maybe cik xxx leh citer pengalaman dia posa time diet,..

    cik, tlg jawab.tima kasih

    ReplyDelete
  9. salam kak, kuah laksa ley x mkn? tp x ambek laksa pown... ambik kuah jew...

    ReplyDelete
  10. cik anon,
    ermmm,..sedaap ker mkn kuah jerr,huhu
    akak x leh nk kata boleh ker tak,,klau nk ikut x der dlm list,..hehe
    awk yg tentukan,once a while cheating , no harm, rite,..jgn seksa diri...at least u know wht u eat,..and still on fokus,..;D
    brp lama dah on diet,,,

    ReplyDelete
  11. hai.. ari nie kak ct seronok sgtlah myoliza sampai 3x timbang macam tk pecaya jer, kan kak kata ari tu jarum penimbang tu susah sgt nak bergerak naik frust dik buatnyer..tp ari ni bila pukul 11.30 a.m kak dgn hati berdebar2 pn sajalah menggatal nk menimbang..tup..tup pecahlah telur (angka 6)Ya Allah rasa mcm tk percaya walaupn turun nyer tklah bnyk "59.6 tp kak rasa mcm bermimpi n teruja jer..koz kalau myoliza nk tahu akak tunggu dh lama dr kak buat treatment kat London lg n sampai kak buat atkin nie asyik2 berlegar2 kat angka "6" tu jer..alhamdulillah..
    oh yer myoliza citer pasai utk dptkan muka yg "tembam" ke bujur..dr pengalaman kak .. kalau kekawan tengok gambar kak dulu semua orang kata kak mcm bulan purnama..tp skrg alhamdulillah kak amalkan dr dulu lagi setiap pg lepas angkat air kak akan urut dr bawah dagu ke atas n selawat nabi 3x begitu jg bila nk gie kerja kan kita bersolek..masa pakai krim pelembap tu urut lah mcm tu lebih kurang 2-3 minit jgn lama2 nANTI boleh menyebabkan kulit muka akan mengeluarkan bnyk minyak..nanti jd lain ler pulak ..kak ct biasa buat 3 x sehari termasuk sebelum masuk tidur..nampaklah kesannya lebih-lebih lagi bila dh kurus nie..myoliza..ini cume pengalaman kak jer entah ye entah tidak (petua nie nenek kak yg ajar)org lain akak tk tahu lah

    ReplyDelete
  12. taniah kak,..pecah gak angka 6 tu,..mesti hepi sesangat kan,..sbb kita lose naturally kn,.yg penting jaga makan,..jgn ikut nafsu kn,..

    oo,..bagus petua tuu,..sy mmg muka jenis tembam,..tp kwn ade tegur,..skg dh nmpk tulang pipi dn dagu tuu,.;D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...