bahan:
1/2 dada ayam
1/2 labu bawang besar
cauliflower
kobis
5hiris carrot
hirisan cili merah
1tbs paste hailam
1tbs minyak menumis
(sayur tu agak2 laa sendiri utk sorang makan)
cara:
1.tumis bawang sampai wangi, masuk dada ayam, masuk garam secukup rasa, biar sampai ayam masak.
2. masukkan pes hailam, dan kacau lagi.
3. masukkan semua sayur dan dikacau rata. bila dah cukup masak.padamkan api.
nyum3,...dinner yg sempoi semalam ;D
**** pes hailam tu dapat doorgift masa pi dinner DPPM pada hari jumaat.mcm2 pes ade.
semua nya pes utk nasi goreng keluaran ADABI, ada pes tomyam, and pes hailam, and kopi ADABI.
taktau nak buat aper pes tu,..suka suka hati jer wat rencah sayur kan, drpd membazir kan..;D
akak nk tanya
ReplyDeletetauhu n tempe rebus bleh mkn phase brape
cik anon,..
ReplyDeleteafter induction kalau nk makan sikit2 boleh jer,pandai2 laa, akak kalu lunch kt kedai ade gak rasa nk mkn tempe goreng sambal tuu,..huhu