Disclaimer


aku hanya insan biasa, and im not a dietitian, so far atkins suits me,..i lost 6kgs in 42days,..riceless days but tahap metabolisma setiap org tidak sama,..Atkins best for me but it doesnt mean it best for you. But its nice that ATKINS provides some guidance. bg akak diet adalah ubah tabiat makan dan gaya hidup, anda buat, anda dapat!!! blog ini adalah catatan pengalaman peribadi sahaja

I CLICK, U CLICKS, CLICKS, TQ TQ. MUCHO GRACIAS!!!

Followers

DISCLAIMER ;

this is my personal journal and food diary , how i keep my track, a journey to lose weight, to get my ideal weight, BMI, my own passion and experience with . whatever you do, please consult your doctor first. atkins suits me but it doesnt mean it work for u.follow my diet is at your own risk.

Friday, April 29, 2011

Oh! Rakyat Malaysia OBES

tadi myoliza pi TNB kat taman melawati,..
ramainyer oranggg,...
kaunter customer service pun kena que panjang...
hhuhuhu...

situasi 1:

ding dong,..1275,..1275.......,..igtkan xder org,..
ade ruponya,...lamo benor ,..susah nk bangun,..org india laki bini,..sederhana gemuk,,
tapi,,sangat lemah x bermaya,..nak berjalan,,pun x larat,..xcukup makan ker,...haiyoo,,takkan mabuk todi plak...

situasi 2: makcik gemuk komplain pasal bil tertunggak banyak sangat,..dah bayar pun,,,x habis2,..pegawai khidmat pelanggan explain pun x paham,,,so dia panggil anak dia,..angah! angah!,,,datang jap,..mak x paham....datanglah anak dia,,,ararramak,,,terkejut myoliza,..anak dia angah tu lebih sihat dan besar 2X ganda dari mak dia....

huhuhu,..mewah makan kan dia orang ni sihat sihat belako.
entah,...laa skrg ni,,bila myoliza tgk org gemuk,,,jadi kesian, nak jer bagitau dia org, kalau nak petua kurus saya boleh bagitau,..takpayah habis duit pun. kan.

sesungguhnya,..ramai rakyat Malaysia OBES, negara kita kan mewah dgn pelbagai makanan.
selalu org kata,...takut nanti kita mati, bukan tak cukup makan,tapi TERLEBIH MAKAN.

KITALAH APA YANG KITA MAKAN.


OBESITI SIFAR UNTUK SEMUA.

5 comments:

  1. entry ini buat sy insap..huhu~

    ReplyDelete
  2. cik,
    sama2 kita muhasabah diri, anggap laa mereka2 itu cermin diri kita sendiri.huhu

    ReplyDelete
  3. kak liza,sy mcm akak ble tgk je org brbdn bsr ni ble jln2 o terserempak ngan diorg, jd insaf kt diri..lg motivate sy d watnye..ad yg bwh umor dr sy, tp bdn dye 2* dr sy..sian tgk..so,jdkn teladan..kte adlh ap g kte mkn..

    ReplyDelete
  4. sALAM...Kak liza, saya dah jd follower akak...sila lah sudikan diri akak tuk jd follower sy jugak..hehe..sebenarnye nk mintak tips diet dari akak..saya baru nk start diet atkins nie hari nie...

    ReplyDelete
  5. ayu, selamat berATKINS.eat healthy,u loss naturally.chaiyok! chaiyok!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...