Disclaimer


aku hanya insan biasa, and im not a dietitian, so far atkins suits me,..i lost 6kgs in 42days,..riceless days but tahap metabolisma setiap org tidak sama,..Atkins best for me but it doesnt mean it best for you. But its nice that ATKINS provides some guidance. bg akak diet adalah ubah tabiat makan dan gaya hidup, anda buat, anda dapat!!! blog ini adalah catatan pengalaman peribadi sahaja

I CLICK, U CLICKS, CLICKS, TQ TQ. MUCHO GRACIAS!!!

Followers

DISCLAIMER ;

this is my personal journal and food diary , how i keep my track, a journey to lose weight, to get my ideal weight, BMI, my own passion and experience with . whatever you do, please consult your doctor first. atkins suits me but it doesnt mean it work for u.follow my diet is at your own risk.

Tuesday, June 7, 2011

Oh! Menu for Dinner

 ayam & sayur brokoli + nasi

ikan selar goreng & umai udang

selamat beratkins semua.nyum3

14 comments:

  1. salam...
    kak liza, ana nak tnye, klu telur itik tu bape carb nye??
    sbb ana suke mkn telor itik..

    ReplyDelete
  2. ana,..akak rasa telor ayam and telor itik lebih kurang jer carbs dia,..yg beza nyer, cara masakan tu,..if rebus sahaja, should be zero carbs.

    tapi telor itik masak lomak cili api plus buah mangga,.haiyoo,,nyum3,..brp carbs agaknya tuu,..wink! wink! ;D

    ReplyDelete
  3. tu r psl, ana salu grg je, wat cam telor mata tu..klu grg carbs nye pon x byk kan????
    sbtu ni baru nak msk lemak cili api+buah mgga..
    ana wat induction semule ni coz ritu blik kg ade knduri, ana dh mam nsik ckit..& mam pulut kuning byk...:(

    ReplyDelete
  4. faz, jom sama2 diet.obesiti sifar utk semua.wink! wink!

    ReplyDelete
  5. Akak...Nape berat ayu dah susah nak turun...first week turun byk 2.4kg...Tp memang ayu ni jenis susah nk turun berat...Daging pejal...Dulu akak amik mase brape lame nk kurus?Ape lag yang akak buat selain Atkins Diet?

    ReplyDelete
  6. ayu same cam ana, ssah sgt nak trun berat ni...
    tu yg isau nak g timbang..

    ReplyDelete
  7. ayu dan ariana,..

    kalau berat susah nak turun tu,..mungkin ade masalah 'insulin resistance'...leh baca pasal insulin,tekan butang search ,ok..

    apa yg perlu dibuat,..kena totally tak leh amik carbs and makanan manis.cuba buat 2minggu,..and tgk ade perubahan tak.mmg langsung tak leh amik carbs,ya.jgn curik2 amik.

    ReplyDelete
  8. salam saya agak putus asa berat saya turun tak banyak pun...macam nak putus asa pun ada...dah 2 sebulan lebih buat..
    makan jaga..air minum banyak...tapi turun sikit..kenapa ye...jalan dekat trek 3 round setiap hari macam tak berbaloi je

    ReplyDelete
  9. salam akak.....sy bru stat diet ni 3minggu....n sy nk tanya....supplement tu memg kena makan ke???if bdn xde rsa pape sakit pon kena amek jugak ke??

    ReplyDelete
  10. dyla,

    jgn putus, kdg2 mmg mcm tu,..walau kita dh cuba jaga makan and exercise tapi berat tak turun,..faktor hormon pun mungkin jugak,..ataupun,,badan dalam mode pertahanan,..tak nak bakar lemak. ini tips dr jillian michael, utk buang lemak yg degil...
    the biggest loser

    1.Cut your sodium to 1,000 mg a day.
    2.Drink at least 80 ounces of water daily.
    3.Cut out processed foods.
    4.Abstain from alcohol.
    5.Train at 85 percent of your MHR (maximum heart rate) for 1 hour 5 times a week.

    You can do a lot in 30 days — in fact, I can pretty much guarantee you will lose at least 5 pounds. And you'll feel like a rock star!

    good luck, dyla.

    ReplyDelete
  11. thanx sis...
    saya nak main bandminton ngan joging depan rumah hari-hari...
    nak tanye sikit boleh..ikan goreng carbo die berapa??
    sebab hari tu saya tengok kunyit carbo die agak tinggi

    ReplyDelete
  12. kak, nak tnye ni.. baru 3 hari jewk buat diet ni..

    pening kepala tu mmg biase kan mule2 buat atkins ni.. tp kalau tgn ketar,rase kebas n rase lembik gile tu pown mmg biase ek?

    then, kan zul kate x leh mkn buah.. tp td de trbace nangka n buah nona 0 carbs.. betol ke?

    ReplyDelete
  13. salam akak ade fb x...nak add..senang kalau nak tanye apa-apa..saya macam putus asa je nie

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...