Disclaimer


aku hanya insan biasa, and im not a dietitian, so far atkins suits me,..i lost 6kgs in 42days,..riceless days but tahap metabolisma setiap org tidak sama,..Atkins best for me but it doesnt mean it best for you. But its nice that ATKINS provides some guidance. bg akak diet adalah ubah tabiat makan dan gaya hidup, anda buat, anda dapat!!! blog ini adalah catatan pengalaman peribadi sahaja

I CLICK, U CLICKS, CLICKS, TQ TQ. MUCHO GRACIAS!!!

Followers

DISCLAIMER ;

this is my personal journal and food diary , how i keep my track, a journey to lose weight, to get my ideal weight, BMI, my own passion and experience with . whatever you do, please consult your doctor first. atkins suits me but it doesnt mean it work for u.follow my diet is at your own risk.

Wednesday, October 27, 2010

Oh! Simple Exercise dari Susu Sejat

Tips exercise SUSU SEJAT : tak perlu lama2 pun, cukup 30 minit sehari.. itu pun akan bawa impak yg besar terhadap lifestyle u.. try buat after pulang dari kerja.. :)

‎1 - stretching


2 - warmup 5-10 minit dgn berlari2 anak keliling rumah

3 - push up 10x, 2 set

4 - jumping jack (tepok bintang) 50 kali

5 - sit up 10x, 2 set

...6 - jumping jack 50 kali

7 - squat 10x, 2 set (cuba google tgk mcm mana org buat, tp tak perlu guna dumbell pun, cukup dgn berat badan u utk tampung berat)

8 - jumping jack 50 kali



cuba amalkan siri senaman ni ikut turutan. pastikan hanya ada 1 minit sahaja rehat di antara setiap senaman tu.
 
(tips senaman ni diamik dari fanpage SUSUSEJAT kat facebook)
 
*** senangkan..so no more alasan tiada masa utk bersenam,..bangun tido or sebelum tido or waktu malam, kita boleh bersenam,,,hanya 30minit setiap hari,...myoliza dah try tepuk bintang 50x best jugak,..senang dan simple jer,...nanti leh cuba semua set! JOM TEPUK BINTANG!!

15 comments:

  1. norhafizah,
    jom sama2 bersenam, tepuk bintang ;)

    ReplyDelete
  2. salam akak...saya da start atkins dlu..da trun 3-4kg...tp sbb bln puasa aritu exam...mmg sy stress...so lari abes diet...so da gain weight blk..blk malaysia pn...ada open house sana cni..so berat blk normal...huhuhu...sy nk start blk nih...xtaula menjadi ke x lg..tkot xefek lg da...uwaa....tp yg sy isau..if badan sy trun..agk2 size dada akn turun x?tkot nt proportion badan xbalance..makin buruk adala...T_T

    ReplyDelete
  3. salam kak nk tanya, akak kalau kantoi adakah berat naik mendadak? saya kantoi naik 3kg...huhuhu

    ReplyDelete
  4. apok,induction 2 minggu cukup tak, strictly low carbs,..akak ok jerr,..biasnya klau kantoi takkan naik mendadak,,kecuali u mmg out of control diet,..setakat cilok sikit xkan naik berat,..cuma berat takder perubahan. ;D

    ReplyDelete
  5. PLH,
    akak pun mcm tu jugak sejak lepas raya, ader jer hari cilok, mkn nasik,..tp berpada2,huhu,..nasib baik berat maintain lagi,..tap badan rasa berat jer,..incis ade mengembang,...azam baru lepas raya haji betul2 diet and jogging. hehe ;D

    p/s. part dada tu x yah risau,..x der effect pun..tak jejas.masih normal seperti sediakala.huhu

    ReplyDelete
  6. apok,
    sila check balik apa yg awk makan, yg mybbkan awk naik mendadak. [sebb tu catatan food diary tu penting, so kita boleh track apa y kita makan or minum, breakfast/lunch/dinner]

    most important, cuba amalkan just minum air suam/kosong, no minuman manis,plzzzzzzz. akak just minum green tea.mmg x amik minum manis.

    ReplyDelete
  7. erm rasanya mmg salah sendiri.. mkn aiskrim, mlm plak mkn ns grg usa...air buah... hehehe..

    ReplyDelete
  8. salam kak...mashi baru mula diet atkins ni...byk benda yg keliru...
    1.akak boleh x bagi contoh menu akak mkn utk sarapan, lunch n dinner.....
    2.Dzul ade ckp yg atkins kne ambik multivitamin...akak ade ambik jgk ke??

    (^^,)

    ReplyDelete
  9. cik anon,

    pls refer to my prevoius posting, starting mar2010, apa yang akak makan for bf/lunch and dinner. yup, advisable to take multivits,

    gd luck,..

    ReplyDelete
  10. kak, sup ngn tomyam leh mkn ke? byk x carbs dia?

    ReplyDelete
  11. apok,

    boleh, lagipun akak masak sendiri, so cara masakan tu, ikut selera org diet laa, ;D

    ReplyDelete
  12. owh... mcm ayam paprik tu bleh ke kak?

    ReplyDelete
  13. apok, klau paprik masak sendiri, senang kita adjust cara masakan,..;D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...