Monday, July 2, 2012

Oh! Akhirnya kini Pasti di Puncak Kinabalu

alhamdullillah,..akhirnya myoliza berjaya menawan puncak kinabalu
pada 22-25 june 2012.
sama2 menjejak mimpi.
sama2 lurah didaki
sama2 puncak kita tawan.
berkat keazaman, latihan dan mental yg cekal.
GAMBATE...kami berjaya.








Deejavu Kinabalu!

5 comments:

  1. walla...lin ntah bile dpt sampai situ. tahniah. mesti dpt certificate mengatakan yg u dh berjaya tawan puncak kinabalu...bukan calang2 org mampu sampai ke puncak..sbb klu xkuat semangat akan kecundang awal kerana pernafasan yg semakin sikit..short of breath due to the lack of oxygen. Congrats.

    ReplyDelete
  2. aa,..betul tu ina,.

    bil mmg dh smp 8km kt puncak tu mcm dh hilang semua tenaga kita,..nafas pun tercungap2,..tinggal 0.5km ke puncak tu,,,gigih menapak,..berkat sokongan dr kawan2 and guide,,akhirnya berjaya jugak myoliza ke puncak.alhamdullilah.cantik sgt kt puncak tu,. ..langit yg sungguh biru.alhamdullilah cuaca yg baik.

    ReplyDelete
  3. waahh~ best3.. tahniah kak... hehe.. akak, kitaorg nak naik gunung kinabalu next year.. ade tips x? hehe~

    ReplyDelete
  4. GKM,

    get ready mental and fizikal.
    cari stamina dgn latihan jogging,,and mendaki gunung and latihan tangga batu caves.

    kelengkapan mesti ada: head lamp,gloves nipis,glove tebal,baju tebal,tongkat.kasut trekking yg sesuai.

    insyaallah.boleh,akak yg slow pun boleh sampai,..yg penting masa kt puncak tu,,u mesti dlm group baru x lose hope,sbb kt 8km tu puncak tinggal 0.5km tu,..kita dh kehabisan tenaga jer,..yg tinggal hanya semangat dan keazaman kita jer,jika sorang2 dgn guide,,,u akn demotivate,sbb bila dh penatkita dh hilang fokus utk tawan puncak kinabalu.so be fokus.good luck,ya!

    ReplyDelete
  5. sampai 16 tahun yang sudah...alamak lamanya... memang inilah impian gunung yang ingin didaki lagi.. Insyaallah...
    Entri terkini :- puasa semakin menghampiri

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...